Leven met en voor Bearded Collies

nieuws

onze katten

Willow

Calico Cat Girl Willow At the Beardie-Inn


In een anders dan anders jaar doe je soms ook bijzondere dingen.
Het is huis nemen van een kitten, als je al 5 Bearded Collies, 4 konijnen en 4 vogels hebt,
is dan een leuke uitdaging!
Onze kleine calico, ofwel tricolor kattenmeisje is in Haelen geboren op 15 juni 2020,
samen met 2 zwart-witte broertjes.

Haar moeder is een Europese Korthaar en haar vader, is ons verteld, kat van de buren.
Ook haar eerste weken maakten we mee dmv foto's en filmpjes die haar fokster ons stuurde.. zo leuk!

Op dinsdag 11 augustus, net 8 weken oud, gingen we haar , eerder dan verwacht, halen. En begon meteen het socialiseren met onze hondse roedel en alle nieuwe omgevingsgeluiden en activiteiten.

kennismaken met Gino en Eefje- socialiseren in stapjes met Suzy

Uiteraard maakten we als echte hondenmensen meteen de nodige fouten daarin. Vijf Beardies om mee kennis te maken is, naast voor ons,
ook voor Willow een uitdaging. Zeker als ze allemaal anders reageren. Nienke vond haar heel eng. Sirius deed eerst heel macho tegen die blazende kat. Maar besloot zich na een dagje relaxt tegen haar op te stellen, maar loopt zich wel de sloffen uit zijn lijf om "zijn"beren te redden als die bij haar liggen. Sogno, die op straat ook altijd amicaal met katten omgaan vind het allemaal prima.

Keshia, onze oude beardiedame, vind het een beetje moeilijk want ze ziet/hoort Willow niet aan komen en als ze schrikt snauwt ze. Omdat ze dat ook tegen de andere honden doet had Willow snel door dat je gewoon haar uit de weg moest gaan.
Suzy, onze herplaats beardiedame, en Willow waren de eerste twee weken helemaal geen goede combinatie. Dus dat werd met behulp van een bench, koekjes en een hondenriem stevig samen socialiseren...

En we moesten op stel en sprong een hordeur maken, die catproof was. Want een kitten van 890 gram op onderzoek, met de bedoeling haar als binnenkat te laten opgroeien, en een zomers hittegolfje zijn niet de handigste combinatie.

Binnen is er gelukkig genoeg te ontdekken en te doen voor Willow. De Beardies uitdagen bijvoorbeeld en dan vanaf een buro kijken hoe ze haar zoeken. Of lekker slubberen uit de waterbak, want dat water is veel lekkerder natuurlijk. Spelen met door vrouwtje gemaakte spelletjes( met belletjes). lekker kijken wat er in de straat gebeurd. Of gewoon een lekker dutje doen.

Natuurlijk gingen we ook naar de dierenarts om haar te laten inenten en een NDG-chip te laten plaatsen. De eerste keer ging ze samen met Keshia, die voor de rabiƫs enting moest.Spannend hoor! De tweede enting ging ze alleen.
We zijn inmiddels al helemaal verknocht aan ons kattenmeisje.

Weasley

Red Tomcat Weasley At the Beardie-Inn

Als er weer vooruitzichten zijn op betere tijden, dan valt je oog op een kleine rood-witte kater, uit een nestje met 3 brusjes, de moeder een calico dame en de vader een onbekende (buur) kater.

Ons klein rood duiveltje is geboren in Asten op 10 mei 2021.

Hij was net 7 weken toen hij mee ging naar zijn nieuwe thuis.( Eigenlijk veel te jong..wij hadden ons verrekend en de fokker geloofd dat hij al 8 weken was omdat alle kittens van het nest die dag mochten opgehaald).
Met 640 gram woog hij bij aankomst bijna 250 gram minder dan Willow toen ze kwam, maar met 8,5 weken oud zat meneer al op 930 gram gewicht.
Na de leer van de vorige keer, eerst Beardies en Willow begroet, daarna de kleine man veilig in een op hoogte zijnde bench gezet, waar hij na even miauwen moe ging slapen.

De socialisatie ging meteen van start. Hij was al bekend met een hond bij de fokker thuis dus een blaf deerde hem niet. Onze Willow wilde echter en van het vrouwtje en van die kleine man niks weten. Ze gromde, blies en krauwde en weigerde twee dagen te eten.
Maar de nieuwsgierigheid overwon en zo werd er elke dag een beetje meer toenadering gezocht en inmiddels zijn die twee dikke mik.


Onder toeziend oog van de "nannies"Nienke en/of Suzy wordt er door ons hummeltje gespeeld en gelummeld, geravot en gerust.

Wat betreft zijn opvoeding hebben we al ontdekt dat Willow hem een groot deel onder haar hoede neemt. En dat onze Suzy nog weet wat ze bij Willow niet mocht en wat wel en deze training al keurig volgt zonder dat we haar iets hoeven zeggen. Weasley is echter wel een snelle leerling en ook nu en dan een echte waaghals dus is begeleiding door de baasjes natuurlijk ook vereist. Uiteraard is onze kleine man inmiddels ook gechipt en heeft hij ook zijn check-up en inentingen gehad bij onze dierenarts.

Weasley houd ontzettend veel van klauteren en bekijkt langdurig kleine insectjes met veel fascinatie. Hij komt ook graag om even te knuffelen. En kruipt dan in het holletje van je arm. Al houd hij dan wel een oogje in het zeil of onze bruine beardiedame Keshia niet te dichtbij komt liggen. De witte zwaaiende pluimen van de Beardiestaarten proberen te vangen is ook een spelletje van hem.

En als het voor zijn gevoel etenstijd is ( dwz natvoer) dan stookt hij zijn grote Beardie vriend Sirius op om hem te helpen het vrouwtje te overtuigen eten te gaan maken voor alle dieren. Geregeld staat hij tussen de harige meute om je te begroeten als je thuiskomt. En tja als dat met boodschappen is, betekent dat een snoepje voor allemaal.

over Willow en Weasley samen At the Beardie-Inn

Voor zover de inleiding over de komst van onze twee kittens. De rest van deze pagina zal gevuld gaan worden met foto's en verhaaltjes over hen samen. En over hun belevenissen samen met de beardies. In 2022 zijn ze alweer 2 en 1 jaar oud. Weasley is wat hoger en slanker gebouwd dan Willow, met een meer driehoekig hoofdje, maar hij weegt wat meer. Willow is een echte dameskat, beetje mollig, ronder snoetje. In tegenstelling tot Weasley zal Willow nooit op schoot kruipen en een beetje afwachtender reageren. Elke ochtend en avond komt ze voor haar aai-beurt, en loopt dan kopjes te geven aan je voeten en benen. Weasley daarintegen weet precies wat hij wil en zal alle tactieken inzetten om dat te krijgen.

In 2021 hebben we buiten in de tuin een veilige overdekte kattenren gebouwd met allerlei loopplankjes, ligrekjes enzovoort, waardoor ze ook lekker buiten kunnen als ij of de honden dat doen. We willen niet dat ze buiten gaan rondzwerven want in onze straat zijn niet alleen al veel katten ( met loops gemiauw en kater ruzies), maar we vinden ook de omgeving qua verkeer te onveilig voor een kat. En met de kattenren kunnen we onze -binnen-katten toch het beste van twee werelden bieden.

verzorging

rassen

DIY voor je kat

naar begin pagina

naar onze beardies naar onze konijntjes